yangın kapısı Üzerinde Bu Rapor inceleyin
Wiki Article
Yangın yönetmeliğinde söyleyiş edilmiş olduğu üzere bapların kendi kendine kapanması gerekmektedir. Bapların hudayinabit kapanmasını sağlayan yaylı menteşelerdir.
Yangın merdiveni bapları yangın takkadak hızlı bir şekilde tahliyeyi esenlayarak, yangına dayanımı sebebiyle yangının yayılmasını geciktiren yahut kırıcı özel baplardır.
Yangın baplarının üretim amacı anatomi sağlamlığını yangın ve kötü gaz lambasıının etkilerinden izole etmektir. İnsanların kaçışlarını emin bir şekilde yapmalarına yardımcı olabilir.
Yangınlar çabucak yayılabilir ve insanoğluın hızlı bir şekilde binayı ayrılma etmelerini Yapı sinei yangın merdivenleri, insanların binadan emniyetli bir şekilde çıkmalarını sağlar ve acil mevki tahliyesini kolaylaştırır.
Başkaca, müstacel çıkış kapısı olarak da adlandırılan bu baplar, şık şekilde konumlandırıldığında hızlı tahliyeleri destekler.
Yapı taşı özelliği yangına karşı dayanıklı olması olan ve yangının çok faziletli sıcaklıklara karşı dirençli olarak insanoğluın güvenli kaçışını sağlayan yangın merdiveni bapsı temelli yangın çabucak binayı bırakma etmek dâhilin kullanılmalıdır. Ayrıksı nedenler bâtınin kullanmak veya yangın merdiveni kapısını önüne engeller koyuvermek, yangın bapsına revan koridoru lüzumsuz malzemeler ile doldurmak, ihtiyaç simultane bapya ulaşılmasını zorlaştıracaktır.
Panik Durumunu Azaltma: Ani vüruten vakalar sonrasında insanoğlu panik olabilir ve bulundukları yerı bırakma Yangın Çıkış Kapısı geçirmek gerek. Hızlı çıkış olanağı sunan ve yönlendirmelerle amelî kullanıma mevla olan kapılar yardımıyla insanoğluın panik durumu azalır ve güvenli çıkış sağlamlanır.
Yangın merdiveni imalatında mutlaka her katta, kendiliğinden kapanabilen yangın bapsı bulundurmak zorunludur.
Sarmal Yangın Kapısı / Yangın Kepenk Sistemi Sarmal yangın kepenkleri; ekseriyetle sınai tesislerde iki farklı sahaı birbirinde etkilenmeyecek şekilde yangın izolasyonu elde etmek derunin kullanılmaktadırlar.
Hızlı Muvasala: Kapılar kolay açılabilmeli ve hızlı bir mekanizmaya sahip olmalıdır. Bu sayede ivedi durumlarda boşaltma medarımaişetlemleri seri bir halde konstrüksiyonlabilir.
Yangın Çıkış Bapsı yangın yönetmeliğine elverişli olarak belirlenen bölgelere ve nüshalara nazaran yerleştirilmelidir. Bu kapının üzerinde veya yaklaşanında Yangın Çıkış İşareti bulunmalı, kapı her devran hür bırakılmalı ve engellenmemelidir.
Yangın kabilinden acil durumlarda dâhilen yumuşak bir dokunuşla açılabilen Yangın Kapısı Kilidi alışılagelen durumlarda bapnın açılmasını önleyici özellikte üretilmektedir. Yangın merdivenlerine ulaşıma müşkül olmayan bu kilitler yalnızca yangının aksi etkilerini karıneriye hapseder.
Ancak hordaki kriterlerin hepsine aynı anda malik olan bu tip binalarda sessiz yangın çıkışı ve yangın merdiveni dokumalması ıztırari olarak kabul edilmektedir.
Projelerin yangın ve ivedi durumlarda korunması ile müteallik hazırlanan yönetmelikte Yangın Bapsı Özellikleri bütün bilgileriyla sınırlıtir. Bu özellikleri maddeler halinde;